IG DEALURILE ZARANDULUI
În centrul atenţiei se simte în largul lui şi ştie să se descurce în situaţii dificile în-fruntând cu capul sus orice situaţie. De la aperitiv la felul doi, trecând prin garni-turi este un umăr pe care te poţi baza cu adevărat!
Vinificare: mustul obţinut de Merlot şi Burgund după o scurtă perioadă în con-tact cu cojile, este separat şi lăsat să fermenteze în cuve de oţel inox la tempera-tură controlată. Şase sunt lunile de repaos în sticlă.
Merlot-ul, originar din zona Bordeaux a Franţei, îşi datorează numele preferinţei mierlei pentru boabele sale. În acest vin se uneşte cu Burgun-dul Mare, varietate cu bob roşu originară de pe malurile Mării Caspice, care se cultivă de peste un secol în România, predominant în zona noastră, DOC Miniş.
Incredibil de versatil poate fi combinat în toate acele ocazii în care un vin alb este prea puţin iar un vin roşu este prea mult, optim împreună cu felurile pe bază de cereale şi legume!