IG DEALURILE ZARANDULUI

Faima sa îl precede şi cu siguranţă nu îi displace! La modă prin definiţie nu lip-seşte de la nicio întâlnire mondenă. Dar să nu ne mirăm dacă îl găsim petrecând o seară plăcută în localul din spatele casei cu vechii prieteni.

Vinificare: mustul, obţinut printr-o presare uşoară, este lăsat la fermentat în cuve din oţel la temperatură controlată. Şase sunt lunile de afinare pe drojdii înainte de îmbuteliere.

Galben pastel cu margini luminoase
O grădină bine îngrijită de ierburi aromatice este senzaţia olfactivă ime diată care dezvăluie un puternic parfum mineral
Eliberează prospeţime şi mineralitate într-un corp tonic şi sinuos cu o mo liciune echilibrată şi un echilibru adecvat

Originar din Franţa, este o mutaţie a Pinot Noir-ului, şi ca întreaga fami lie, are nevoie prin tendinţă de un mediu răcoros şi de terroir-uri adecva-te; din Burgundia de origine şi până în alte ţări a găsit susţinători energici care au făcut din acesta, astăzi, una dintre varietăţile de viţă de vie cele mai cultivate şi apreciate în lume.

De la aperitiv, la gustările aperitive constând în mezeluri tăiate felii sau finger foods, la felurile din peşte sau cărnuri albe şi bineînţeles alături de o companie bună!

  • Struguri: Pinot Grigio
  • Hectare de plantaţie de viţă de vie: 30 ha
  • Zona de producţie: Pâncota, judeţul Arad
  • Altitudine: 200/230 mt s.l.m.
  • Situare: Dealurile formate în perioada Cuaternarului, permit o optimă ventilaţie care favorizează sănătatea naturală a strugurilor
  • Terenul: Argilos mixt cu pietre de origine vulcanică, bogat în săruri minerale şi microelemente
  • Clima: Variaţii termice medii de 15°, cu vârfuri la 20°, în perioa da de maturitate
  • Forma de cultivare: Guyot
  • Densitatea de plantare: 4.600 butuci pe ha
  • Randamentul la ha: 7 tone
  • Perioada de recoltare: prima decadă a lunii septembrie, manual
  • Durata: 2/3 ani
  • N sticle într-un ambalaj: 6
  • Capacitate: 750 ML
© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits