FETEASCĂ REGALĂ

DOC MINIS

Simplu şi elegant se adaptează oricărei situaţii; în puritate ăşi găseşte şi transmite marele său echilibru descătuşând armonia şi eleganţa cu un accent de originali-tate minerală

Vinificare: mustul, obţinut printr-o presare uşoară, este lăsat să fermenteze în cuve de oţel la temperatură controlată. Şase sunt lunile de afinare pe drojdii înainte de îmbuteliere

Galben pai cu nuanţe de verde celadon
Livadă de meri vara, flori de tei şi odată cu învechirea nuanţe de miere
Măr şi fructe cu miez alb. Savuros şi mineral, echilibrat şi extrem de ele gant, odată cu învechirea ies la iveală parfumuri eterice

A luat naştere în România în anul 1920 din încrucişarea între Fetească Alba şi Grasa de Cotnari având imediat rezultate pozitive până la a deve-ni, astăzi, unul dintre soiurile autohtone cele mai caracteristice şi cultivate din ţară .
În limba originală, numele înseamna “Copila Regală sau Principesa” lăsând să se înţeleagă în mod clar la ce putem să ne aşteptăm de la acest vin: graţie, rafina-ment şi , ne hazardăm să spunem, un pic de sprinteneală.

Supele de legume, peştele la grătar şi cărnurile albe sunt o combinaţie ideală!

  • Struguri: Fetească Regală
  • Hectare de plantație de viță de vie: 5 ha
  • Zona de producție: Pâncota, județul Arad
  • Altitudine: 230 mt s.l.m.
  • Situare: Dealurile formate în perioada Cuaternarului, permit o optimă ventilație care favorizează sănătatea naturală a strugurilor
  • Terenul: Argilos mixt cu pietre de origine vulcanică, bogat în săruri minerale şi microelemente
  • Clima: Variații termice medii de 15°, cu vârfuri la 20°, în perioa da de maturitate
  • Forma de cultivare: Guyot
  • Densitatea de plantare: 4.600 butuci pe ha
  • Randamentul la ha: 7 tone
  • Perioada de recoltare: a treia decadă a lunii septembrie, manual
  • Durata: 2/3 ani
  • N sticle într-un ambalaj: 6
  • Capacitate: 750 ML
© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits