DOC MINIS
Simplu şi elegant se adaptează oricărei situaţii; în puritate ăşi găseşte şi transmite marele său echilibru descătuşând armonia şi eleganţa cu un accent de originali-tate minerală
Vinificare: mustul, obţinut printr-o presare uşoară, este lăsat să fermenteze în cuve de oţel la temperatură controlată. Şase sunt lunile de afinare pe drojdii înainte de îmbuteliere
A luat naştere în România în anul 1920 din încrucişarea între Fetească Alba şi Grasa de Cotnari având imediat rezultate pozitive până la a deve-ni, astăzi, unul dintre soiurile autohtone cele mai caracteristice şi cultivate din ţară .
În limba originală, numele înseamna “Copila Regală sau Principesa” lăsând să se înţeleagă în mod clar la ce putem să ne aşteptăm de la acest vin: graţie, rafina-ment şi , ne hazardăm să spunem, un pic de sprinteneală.
Supele de legume, peştele la grătar şi cărnurile albe sunt o combinaţie ideală!