DOC MINIS
Exigent şi exuberant are nevoie ca totul să fie efectuat “după regulile artei”. Tonul său unic evidențiază marele său ego care, prin personalitatea mare şi cunoașterea zonei, îl fac un portdrapel al caracteristicilor românești.
Vinificare: recoltaţi şi separați de ciorchine, strugurii realizează fermentarea al-coolică şi malolactică în cuve de oţel inox la temperatură controlată. Vinul este înnobilat cel puțin şase luni în butoaie de lemn înainte de a fi îmbuteliat.
Dovezile îl poziționează în România deja de acum peste 2.000 de ani de-a lungul văii Prutului în judeţul Iaşi; astăzi este varietatea cu bob roşu care reprezintă în cea mai mare parte înclinaţia vinicolă a ţării. Numele de “Feteasca Neagra” se datorează probabil personalității sale exigente care dă viaţă vinurilor caracteristice, de la profunda complexitate a aromelor, la structura potri-vită şi la potenţialul bun de învechire.
Sunt ideale brânzeturile din lapte crud şi mediu maturate sau carnea albă!