FETEASCĂ NEAGRĂ

DOC MINIS

Exigent şi exuberant are nevoie ca totul să fie efectuat “după regulile artei”. Tonul său unic evidențiază marele său ego care, prin personalitatea mare şi cunoașterea zonei, îl fac un portdrapel al caracteristicilor românești.

Vinificare: recoltaţi şi separați de ciorchine, strugurii realizează fermentarea al-coolică şi malolactică în cuve de oţel inox la temperatură controlată. Vinul este înnobilat cel puțin şase luni în butoaie de lemn înainte de a fi îmbuteliat.

Roşu rubin
Profunda complexitate a aromelor, din care se disting notele de coacăze şi prune cu un parfum clar de rodie.
Inițiala intensitate a fructului matur lasă locul unei note minerale. Plăcut tanic, cu o structură bună şi splendid armonizat

Dovezile îl poziționează în România deja de acum peste 2.000 de ani de-a lungul văii Prutului în judeţul Iaşi; astăzi este varietatea cu bob roşu care reprezintă în cea mai mare parte înclinaţia vinicolă a ţării. Numele de “Feteasca Neagra” se datorează probabil personalității sale exigente care dă viaţă vinurilor caracteristice, de la profunda complexitate a aromelor, la structura potri-vită şi la potenţialul bun de învechire.

Sunt ideale brânzeturile din lapte crud şi mediu maturate sau carnea albă!

  • Struguri: Fetească Neagra
  • Hectare de plantație de viță de vie: 6 ha
  • Zona de producție: Pâncota, județul Arad
  • Altitudine: 200 mt s.l.m.
  • Situare: Dealurile formate în perioada Cuaternarului, permit o optimă ventilație care favorizează sănătatea naturală a strugurilor
  • Teren: Argilos mixt cu pietre de origine vulcanică, bogat în săruri minerale şi microelemente
  • Clima: Variații termice medii de 15°, cu vârfuri la 20°, în perioa da coacerii
  • Forma de cultivare: Guyot
  • Densitatea de plantare: 4.600 butuci pe ha
  • Randamentul per ha: 6 tone
  • Perioada de recoltare: A doua decadă a lunii septembrie, manual
  • Durata: 4/6 ani
  • Nr sticle într-un ambalaj: 6
  • Capacitate: 750 ML
© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits